HTML

Magyar népmesék

2012.08.02. 17:16 | Tintás Bárnsz | Szólj hozzá!

Egy újabb szívmelengető, reménykeltő történet a csodák földjéről, ahol minden, de minden lehetséges:

Volt egyszer egy "szegény"ember (nevezzük jáksólacinak), aki egy évtizeden át azon munkálkodott elhivatottan, hogy egy politikai erőt (nevezzük fidesz-kádéempének) széles nyilvánosság (nevezzük hetihetesnek) előtt, minden rendelkezésére álló eszközzel mocskoljon, gyalázzon, lejárasson. Ez a politikai erő 2/3-os többséget szerzett a választásokon (nevezzük fülkeforradalomnak) és ezzel gyakorlatilag teljhatalmú kormányt (nevezzük nemzeti ügyek kormányának) alakított. Ez a kormány első intézkedéseinek egyikeként egy 100%-ban adóforintokból készülő 2 milliárdos költségvetésű produkció (nevezzük marslakóknak) élére helyezte jáksólacit. Jáksólaci cserébe szinte egy pillanat alatt befuccsoltatta az egészet (nevezzük tehetségtelen dilettantizmusnak).

Ezután lássuk a mesénkhez kapcsolódó kérdéseket:

1.) Fekete Afrikától kezdve Szibérián át egészen a vad dél-amerikai drogköztársaságokig előfordulhatna-e ez a világ bármely más pontján?

2.) Fog-e jáksólaci ezután is adómilliárdokból készülő állami projektben főszerepet kapni a nemzeti ügyek kormányától?

A válaszokat szerintem mindannyian jól tudjuk…

Címkék: politika fidesz heti hetes Címkék Marslakók Jáksó 2/3-os többség

A bejegyzés trackback címe:

https://tintas.blog.hu/api/trackback/id/tr624692681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása