HTML

Nagyhatalom

2012.08.13. 19:22 | Tintás Bárnsz | Szólj hozzá!

Népesség: 10 millió fő, terület: 93.000 km2, GDP: 140.303 millió USD – olimpiai aranyak száma: 8, ezüstök száma: 4, bronzok száma: 5. A nemzetek rangsorában elfoglalt pozíció: 9.

Nem keresem a jelzőket, felesleges. Erre ugyanis nincsenek jelzők. Ahogy nincsen rá ésszerű magyarázat sem.

Egy sokszorosan megnyomorított, megcsonkított, kirabolt és kizsigerelt kis nemzet csodát tett. Megint. Ennek a nemzetnek szokása ugyanis, hogy időnként csodát tesz.

Csodát tett, amikor túlélte a tatárt, a törököt, a labancot, a bolsevikot, a kommunistát, a 2 vesztes világháborút és a kataklizmát: trianont. Csodát tettünk, mert ellenségeinknek 1000 év is kevés volt, hogy elpusztítsanak. Mert minden emberi logika és történelmi ésszerűség ellenére még mindig itt vagyunk, még mindig létezünk.

És a nemzetünk legjobbjai 4 évente kiállnak a világ elé és csodát tesznek. És helyet követelnek Nekünk a világ nagyhatalmai között, a földkerekség legszűkebb elitjében. Többet tesznek Ők annál, hogy győznek. Mert ezek a nagyszerű, csodálatos hősök időről-időre emlékeztetnek minket arra, amit a 20. és 21. század gyilkos pusztítása közepette már majdnem elfelejtettünk.

Megmutatják, hogy hol a helyünk, hogy hová is tartozunk valójában.

Címkék: nemzet siker olimpia csoda győztes aranyérem

A bejegyzés trackback címe:

https://tintas.blog.hu/api/trackback/id/tr474710667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása